Too Much Tulle Blog | Bryllupsblog fuld af inspiration og DIY

FacebookBloglovinVimeoRSSKontakt

Jordbær cupcakes

I skrivende stund er der 20 minutter tilbage af Danmark-Portugal kampen og jeg aner stadig ikke om vi vinder eller ej (egentlig er jeg heller ikke voldsom interesseret i fodbold, men krydser da fingre alligevel!). Når jeg kigger ud af vinduet har folk hængt store flag ud af vinduet og tapet plastikflag på altanerne - og jeg vil da også gøre et eller andet for at heppe på de danske drenge... MEN jeg er nu mest til noget der kan spises ) Så derfor har jeg selvfølgelig lavet jordbærcupcakes - med rød/hvide cupcake toppers.

Lover at jeg en af dagene lige for lagt designet op til fri download her på siden - også nogle der er lidt mere fodboldinspirerede end dem jeg viser her - så er der ingen undskyldning for ikke at servere cupcakes næste gang Danmark igen skal spille ♥

cupcake toppers

Opskrift på jordbær toppingen:

1dl presset jordbær (gør det gennem en si)
1 dl flormelis
300 g friskost
1 dl fløde

Pisk de første tre ingredinser sammen og tilsæt fløden lidt af gangen, pisk godt i ca. 5 minutter til massen bliver luftig ♥

Skriv en kommentar

Stansejern


Wuhuu! I dag fik jeg mig min lille pakke med de stansejern jeg havde bestilit i torsdags :) Hvis man har en lille tålmodighed som jeg har så skal man altså aldrig bestille noget torsdag aften, for det betyder man først har det mandag!

Nå, men pyt skidt, jeg overlevede ventetiden og har nu tænkt mig udstanse ting de næste 100 timer! Tror virkelig de to nye venner her kan spare mig for masser af tid med både kniv og saks! Gid jeg havde købt dem meget før!!

Lover der kommer masser af indlæg med ting jeg har stanset når jeg engang får stoppet igen ;)

stansejern til DIY

Stansejernene er købt her

Den store "scallop" måler 2" = 5,1 cm
Den lille cirkel måler 3,5 cm

Skriv en kommentar

Blåbærcupcakes

Gæster er jo altid lig med kage, og kagen i dag var BlåbærCupcakes.

Opskriften stammer fra bogen ”Macarons, cupcakes, popcakes” af Mia Öhrn.

Cupcakes (14-18 stk.)
75 g smør
180 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniliesukker
3 æg
2 dl sukker
1,5 dl mælk
100 g hvid chokolade
80 g blåbær

Topping:
50 g blåbær
¾ dl flormelis
300 g friskost (fx philidelphia)
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Smøren smeltes. Mel, bagepulver og vaniliesukker blandes og æg og sukker piskes luftig. Sigt melblandingen i æggemassen sammen med mælk og smør. Pisk forsigtigt sammen til sidst. Hæld over i muffinforme og drys blåbær og hvid chokolade over. Bag i ovnen ved 175 grader i 25 minutter. Når kagerne er afkølet puttes toppingen på. Toppingen laves ved at blende blåbærrene med en stavblænder. Pisk blåbær og flormelis med osten. Tilsæt fløden lidt af gangen og pisk luftig.

 Blåbær cupcakes DIY

Skriv en kommentar

Simpelt takkekort

2012 sommerbryllupperne er skudt i gang, men bare fordi brylluppet er ovre mangler der stadig et af de helt store DIY projekter - takkekort! Har I mange at takke kommer her et simpelt bud på et nemt og hurtigt takkekort.

Du skal bruge følgende redskaber:

takkekort til bryllup - redskaber

Linial, falseben, skæreunderlag og en god kniv (papir/karton og printer)

Sådan laves takkekortet

Takkekortet er simpelt og kan printes på tykt papir/karton. Det måler 14x28 cm, og bukkes så på midten så det foldede kort fylder 14x14 cm - så passer det i de fleste standard kvadratiske kuverter på markedet.

Jeg har brugt følgende skrifttyper: Den store skrift er "scriptina" og den mindre er "champagne & Limousine".

I den nederste halvdel af din ramme på 14x28 cm indsætter du et valgfrit billede og en tekst. Print og skær til.

takkekort til bryllup - diy guide

Efter at have skåret ud og falset langs midten bukkes kortet og er nu klar til at blive sendt. Om man i forvejen har skrevet teksten på computer og sat ind eller man skriver i hånden er en smagssag omkring stil og personlighed. Man kan evt lave en standard tekst på computeren og tilføje en personlig tak i hånden til sidst.

takkekort til bryllup - færdig

Skriv en kommentar

DIY-guide: Macarons

Så fik jeg endelig afprøvet macarons, fik hjælp fra en veninde og det kan nok godt anbefales at være to, for det skal gå lidt hurtigt nogen gange.

Jeg prøvede virkelig at følge alle anvisninger og gode råd for at de ikke skulle sprække, men mange af dem gjorde det nu alligevel. Så modtager GERNE gode råd til næste gang jeg skal prøve.

Smagen og konsistensen blev jeg meget overrasket over. Måske er jeg den eneste der troede at macarons var lidt tørre i det, men det er de jo slet ikke. De er lækre bløde – dog en anelse for søde måske, men man må vist ikke spare på sukkeret hvis man vil undgå de revner. Kan være en god ide med lidt syrligt fyld i hvert fald, det tror jeg at jeg vil prøve næste gang. Men har man en sød tand så kan macarons bestemt godt anbefales!

Der er på bloggens facebookside selvfølgelg lagt nogle behind the scenes billeder ud :)

Jeg lavede to varianter.

Variant 1 (de gule)

Macarons:

170g Flormelis
110g Mandelmel
90g æggehvide
2 spsk sukker
Gul farve

Fyld:

150g mælkechokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Honning
1 spsk stuevarm smør

Variant 2 (de lyserøde)

Macarons:

170g Flormelis
110g Mandelmel
90g æggehvide
2 spsk sukker
Lyserød farve

Fyld:

150g hvid chokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Honning
1 spsk stuevarm smør
Lyserød farve

Nå men nu må jeg hellere komme i gang med guiden så jeg kan vise jer hvordan man gør :)

1)      Flormelis og mandelmel sigtes sammen
2)      Æggehviderne piskes stive, hæld sukkeret i og pisk lidt mere
3)      Det vendes forsigtigt sammen med den farve man nu ønsker. Jeg bruger her almindelig farve fra supermarkedet, ønskes en kraftigere farve kan bruges pulverfarve, husk det skal være bageegnet så farven ikke blegner helt.

Macarons guide

4)      Massen hældes nu over i en engangspose med en rund tylle på
5)      Sprøjt små flade ”femkroner” på en bageplade med bagepapir. Klip papiret til så det passer inden for den flade ramme af bagepladen
6)      Lad dem hvile i 45 min – 1 time, dette er vigtigt for at undgå de revner

macarons guide 2

7)      Imens de står og hviler laves fyldet, det skal nemlig stå på køl en times tid (den tid det tager kagerne at hvile de 45 minutter, være i ovnen 20 minutter og derefter køle af passer fint)
8)      Hak chokoladen fint
9)      Lav et opkog af fløden og honningen.
10)   Når det koger fjern fra varmen og tilsæt chokoladen
11)   Når chokoladen er smeltet tilsættes smørret – der røres til det er smeltet.
12)   Stilles på køl.

macarons fyld

13)   Kagerne bages nu i ca. 20 minutter ved 125 grader. Dette afhænger meget af ovnen, og jeg tror måske min skulle have været lidt varmere. Kagerne stilles på den nederste rille i ovnen. De er færdige når kagens bund er bagt og slipper og de stadig er lyse på toppen. Jeg synes nu ikke det var alle der var lige gode til at slippe. Men giv dem lidt mere og tag dem så ud, de kan fjernes med en kniv når de er helt kølet af.
14)   Nu skal du parre dem op 2 og 2. Find dem der har samme størrelse og læg den ene på hovedet.
15)   Fyldet puttes i en pose og sprøjtes ud på den ene macaron, den anden vendes nu oven på og trykkes let sammen.

macarons fyldes

Så er macaronsne (hvad søren hedder det i flertal?!) klar til at blive spist :) De kan opbevares ved stuetemperatur i ca. en dags tid, eller op til en uge hvis du har dem i køleskab.

Held og lykke!

færdige macarons

Skriv en kommentar
Follow my blog with Bloglovin